Zakaj je avtosedež po i-Size normativih boljši

i-Size je evropski standard za otroške avtosedeže, ki je bil uveden leta 2013 in je del regulative ECE R129. Njegov cilj je izboljšanje varnosti otrok v avtomobilih. In dejstvo je, da avtosedež, ki je certificiran po i-Size vašemu otroku nudi boljšo varnost.

Če gledamo samo letnico ta standard niti ni tako nov, a proizvajalci so potrebovali nekaj let, da so prilagodili zasnove ter proizvodne procese na nove standarde. Zato se šele v zadnjih letih, če ne zadnje leto na tržišču kot po tekočem traku pojavljajo avtosedeži certificirani po novem standardu.

Tukaj je nekaj razlogov zakaj je avtosedež i-Size bolj varna izbira

Boljša zaščita: i-Size avtosedeži zagotavljajo izboljšano zaščito pred bočnimi trki, ki so ena od glavnih vzrokov za poškodbe otrok v avtomobilih. Po starem standardu so bili upoštevani le čelni trki, stranski trki pa ne. S standardom i-Size je test na stranski trk postal del testiranja.

Poudarek na višini, ne več na teži: i-Size standardi določajo avtosedeže glede na višino otroka in nič več glede na težo. To je pomembno, ker je višina otroka boljši pokazatelj, kako dobro se bo otrok prilegal v avtosedež in kako dobro mu bo zagotavljal zaščito. Po starem standardu je visok otrok po teži spadal v nižjo skupino, ki pa mu ni mogla nuditi potrebne zaščite.

Dolgotrajnejša uporaba v smeri nazaj: i-Size zahteva, da otroci sedijo obrnjeni nazaj do najmanj 15 mesecev starosti. To je veliko varnejše, saj je pri tem položaju bolje zaščitena glava in vrat otroka v primeru trka.

Boljše prileganje avtomobilom: i-Size avtosedeži so združljivi praktično z vsemi avtomobili, ki imajo pritrditvene točke Isofix, kar omogoča boljšo namestitev in s tem večjo varnost. Vseeno se pred nakupom pozanimajte pri proizvajalcu avtomobila.

Kaj pa kakšna primerjava avtosedežev?

Seveda. Raziskave so pokazale, da je potovanje otrok, ki so obrnjeni nazaj do 73% varnejše v primerjavi s potovanjem v smeri vožnje. Prav tako imajo i-Size avtosedeži boljšo stransko zaščito.

To so razlogi zakaj je i-Size avtosedež varnejši in zakaj ta standard daje poudarek na daljšem obdobju vožnje v smeri nazaj.

Med boljšimi so Joie avtosedeži

Joie avtosedež

Joie je priznana blagovna znamka iz Velike Britanije. Proizvaja avtosedeže in druge izdelke za otroke. Njihovi avtosedeži so znani po visoki stopnji varnosti, ki jo zagotavljajo na več načinov.

Oblikovanje: Avtosedeži Joie so oblikovani z namenom zagotavljanja maksimalne varnosti. Uporabljajo tehnologije, kot so bočna zaščita, ki pomaga absorbirati silo ob stranskih trkih in napredne sisteme oblazinjenja. Da, prav ste prebrali. Oblazinjenje je del avtosedeža in pomembno vpliva na varnost otroka, ki se vozi v avtosedežu.

Kakovostni materiali: Joie uporablja kakovostne materiale, ki so robustni in vzdržljivi, hkrati pa nudijo udobje otrokom.

i-Size standard: Joie avtosedeži so večinoma zasnovani v skladu z i-Size standardom kar pomeni, da nudijo dodatno varnost.

Kupite kvalitetne Joie avtosedeže na Bimbo.si. Imajo vse modele in po konkurenčnih cenah.

Zakaj so Joie avtosedeži tako uveljavljeni?

Joie je zavezan k izvajanju strogih testiranj varnosti. To vključuje ne le obvezna testiranja, ki so potrebna za doseganje standardov, ampak tudi prostovoljne teste, ki presegajo minimalne zahteve.

Njihovi avtosedeži so testirani v simuliranih trkih v naprednih testnih centrih, kjer preverjajo njihovo uspešnost pri različnih hitrostih, pod različnimi koti in pod različnimi pogoji.

Vse te lastnosti in njihova zavezanost k varnosti so razlog, zakaj so Joie avtosedeži med najvarnejšimi na trgu.

Vedno pa se prepričajte, da avtosedež pravilno namestite in uporabljate v skladu z navodili proizvajalca, saj je to ključno za zagotavljanje varnosti otroka.

Če pa ste v fazi izbiranja avtosedeža in ne veste kaj potrebujete za vašega otroka pa si lahko osnovne smernice za izbiro ogledate na tem naslovu.