Paintball Ljubljana: nasveti in triki št. 1

Ekipa Paintball Ljubljana ima za vas pripravljene nasvete in trike, ki vam bodo koristili naslednjič ko se udeležite paintball igre. Nasveti in triki so namenjeni tako izkušenim igralcem kot tudi novincem/ začetnikom. V spodnjem vide-u si oglejte naš poligon in ponudbo.

Hitro streljanje

Marker Tippmann lahko sproži med 5 in 8 strelov na sekundo. V vroči bitki na poligonu Paintball-Ljubljana bo večina igralcev uspela ustreliti le 2 ali 3 strele na sekundo. Marker je polavtomatski, kar pomeni, da je treba po vsakem strelu sprožilec sprostiti, preden se bo marker spet sprožil – sprožilca ne morete kar tako držati kot na primer pri mitraljezu! En strel, ki zadene tarčo, je boljši od desetih strelov, ki zgrešijo.

Hitro streljanje pa ni bistvenega pomena. Če pa si prizadevate za hitro streljanje, vam ekipa Paintball Ljubljana predlaga, da poskusite ob streljanju uporabiti srednji prst namesto kazalca. Ponavadi je le-ta močnejši in hitrejši.

Poskrbite, da paintball kroglice padajo iz cilindra direktno v marker. To naredite tako, da jo imate med igro ves čas v pravilni drži in v pripravljenosti na strel. Potrebna je le gravitacija, da lahko paintball kroglice padejo iz cilindra za kroglice v marker. Če se naslonite na kakšno oviro in marker postavite na bok, bo sprožil suho streljanje, a paintball kroglice ne bodo prišle ven. Marker zato vedno nosite pokonci in naravnost.

Ciljanje oz. markiranje

V filmu lahko streljanje brez ciljanja izgleda dobro, v resnici pa bodo vaše kroglice letele povsod, le v tarčo ne. Priporočamo, da si bombico, ki je na zadnjem delu markerja, potisnete k rami in tako stabilizirate svoj marker.

Ekipa Paintball Ljubljana priporoča, da pogledate vzdolž vrha cevi, kar vam bo dalo dobro predstavo, v kateri smeri in koliko od tarče streljate paintball kroglice. Izstrelite en strel in opazujte, kam gre. Takoj zatem še dva. Če ne doseže cilja, usmerite svoj marker nekoliko višje ali pa levo, desno. Temu v žargonu rečemo »postopek sprehoda paintball kroglic v tarčo« in je najučinkovitejša tehnika markiranja.

paintball ljubljana players outdoor

Delo v parih, paintball ni solo šport

Preprosta in zelo učinkovita taktika je delo v majhnih skupinah (2 ali 3 osebe). Če nasprotnika markira en igralec, lahko njegov partner poizkusi nasprotniku priti za hrbet. Taktika »flankanja« je zelo popularna na poligonu Paintball Ljubljana. “Kdor ne reskira, ne profitira!«

Uporabite čim več ovir v poligonu Paintball Ljubljana in se premikajte

Če boste nepremično stali na enakem mestu in ne boste nadzorovali okolice okoli sebe, boste slej ko prej tudi markirani! Skrijte se za taktičnimi ovirami, drevesi in grmičevji, gumami. Paintball Ljubljana svetuje: nevidnost deluje samo, ko mirujete in ste čisto tiho. Pa še to naj bo taktična poteza nekoga, ki gre drugi ekipi »za hrbet« in jih eliminira, medtem ko se le- ti spopadajo z ostalimi. Le tako jih lahko preseneti.

Bodite premikajoča tarča

Če vas želi markirati več kot en nasprotnik in se ne morete skriti, je morda čas za tek! Pobegnite v cik-cak vzorcu in težje vas bo zadeti. Če ste za oviro in nekdo cilja v vašo smer še naprej, je to običajno zato, ker je nasprotnik videl del vas / vašega kompleta.

Tunelski vid

Zavedajte se in spremljajte, kaj se dogaja okoli vas. Zelo enostavno je gledati naravnost in se osredotočiti samo na enega igralca, pri tem pa ignorirati ostale, ki napredujejo na vašo stran. Vsakih nekaj trenutkov si oglejte, kaj se dogaja okoli vas in kaj s soigralci. Tudi komuniciranje med igro s svojimi soigralci ni odveč!