Mama: Močna. Nepremagljiva. Neustrašna.

Materinski dan je pred vrati. Praznik namenjen mamam. Ženskam, ki svojo ljubezen nesebično delijo in ki pravijo, da se ljubezen s številko otrok ne deli, pač pa množi! Potemtakem sklepamo, da je v večjih družinah več ljubezni. No, pa verjetno tudi več krega in joka. Ampak ljubezen je vendarle brezmejna in ne pozna meja, ni omejena na količino. Vesolje jo je polno. Na nas pa je, da jo sprejmemo v svoja življenja in delimo z bližnjimi.

 

materinski-dan-radost

 

Biti mama je res poslanstvo. A nič narobe, če vas ta vloga ne pokliče. In težko je za tiste, ki vloge želijo, a jim ni namenjena. Življenje vedno pelje svojo pot. In, čeprav se zdi, da ga v nekaterih stvareh nadziramo, bo tisto nekaj, kar nas pazi in bdi nad nami, pretehtalo situacijo in preudarno odločilo kaj in kdaj je prav, in kaj in kdaj ne. 

Vsaka mamo si svojo vlogo razlaga po svoje. Vsaka mama jo čuti po svoje. Nekaterim prav ta da neizmerno življensko moč, da iz nje črpajo navdih za nove podvige, novo poglavje življenja, celo nov posel. Biti mama je res, druga dimenzija in druga plat ženske.

Kako je biti mama

 

Biti mama je očarljivo. Je težko. Je včasih žalostno. Tudi jezno. Je paleta polna vseh čustvovanj, ki so še močnejša v prvem letu življenja otroka. Ko so srečata na novo rojena maja in novo življenje, ki je ravno prišlo na ta planet. In spoznavanje same sebe in novega bitja, ki se zdi tako nebogljen, … A skozi eno leto postane samostojen. Res je pravi mali čudež, česa vse je zmožno naše telo. In naš um! 

Zato je pomembno, da za praznik vseh mam, na materinski dan, izkažemo hvaležnost in spoštovanje vsem mamam tega sveta. Tudi tistim, ki so svoje otroke mogoče izgubile ali jim ta vloga še ni namenjena. Materinski dan je res le en dan v letu, nič drugače kot naš osebni praznik. Zato mu dajmo moč in hkrati proslavimo vse mame tega sveta. 

 

materinski-dan-ljubezen

 

Mama. Kot steber vsake družine je. In nič čudnega ni, ko rečemo, da se zamaje hiša, ko je mama v slabi koži. Ko se slabo počuti, ko njena energija ni prava. Energija mame je res tako močna, da lahko v hipu sproži val slabe ali dobre volje. Zanimivo kaj? Ampak to je ženska moč. Nič čudnega, da se v nekaterih kulturah ženske, ki rojevajo še vedno umikajo stran od vaškega dogajanja, češ, da nebi s svojo močno energijo preveč prepihale celotne atmosfere.

 

Poseben šopek za eno in edino – mamo

 

materinski-dan-neznost

 

Nekaj je na rožah. Nihče ne zna prav dobro razložiti zakaj tako močno in tako dobro vplivajo na počutje. Zato tudi nič čudnega, da je postala že prava tradicija – tako v Sloveniji kot tudi v svetu, da se mami za materinski dan podari šopek rož. Najlepši je tak, ki je unikaten in namenjen res samo njej. S pripisom posebnega sporočila, pa boste čarobnost šopka še povečali. 

S šopkom za materinski dan boste izkazali spoštovanje do njene vloge in vsega, kar vam je kot mama dala. In ja, mogoče se sliši vse kot z rožicami postlano, a jasno nam je, da se tudi pri vlogah mama-sin ali mama-hčerka, stvari marsikdaj ne peljejo na istih tirih. Tudi odnosi so lahko skrhani in polni zamer. A vendar, zavedanje, da je mama tista, ki vas je rodila, šteje mnogo! Sveta brez nje danes za vas nebi bilo.

 

Ko se življenje obrne za 360 stopinj in se spreminjajo vrednote

 

Če ste že v vlogi mame, potem veste, da se z nastopom in s sprejemom te vloge življenje obrne za 360 stopinj. In res je, nič več ni tako kot je bilo, kljub temu, da ste si mogoče prej zamišljale, da bo vse isto. Da boste isto jedle, isto športale, isto vse. Ne, nič več ni isto. Drugače je. Predvsem pa je drugačna ženska. Z novim poslanstvom in z novo energijo!

 

materinski-dan-mama

 

Kdo pa pravi, da včasih ni težko. Kdo pravi, da ne pridejo dnevi, ko si slabe volje. Ko gre vse narobe, ko nobena beseda ne naleti na prava ušesa. Ali sploh na ušesa. Pa vendar. Življenje se godi. Potrebno ga je užiti v vsej svoji veličini in se na dnevni bazi zahvaliti za življenje. 

 

Hvala, mama!

 

materinski-dan-hvala

Beseda, ki ni težka, pa vendar se včasih zdi kot jo ne znamo uporabiti. Kot jo ne znamo izgovoriti naglas in samo biti v njeni energiji. Pa ne samo, ko je vezana na mamo. Tudi, ko se navezuje na vsakodnevne in preproste situacije. Če pa že, jo uporabljamo tako suhporano, tako brezpredmetno, da skoraj da nima več veljave!

Hej, ne počni tega. 

Ne izgovarjaj besed, za katerimi ne stojiš in ne bodi brezčuten. Zato, ko rečeš hvala, misli resno in to tudi pokaži. 

Hvala, mama je besedna zveza, ki nekaj velja. Ki nekaj šteje. Ne pusti, da se izgubi v poplavi vseh izrečenih besed. In naj velja, ta zahvala naj bo v uporabi večkrat, ne samo na materinski dan.

Preberite: Ideje za naprsne šopke