Iskanje službe? – Spoznajte 4 odlične načine, kako najti službo – >

Iskanje službe? – Spoznajte 4 odlične načine, kako najti službo – >

Iskanje službe je lahko pravi izziv in ne obstaja pravi način, kako se le tega lotiti. Lahko pa vam predstavimo 4 načine, ki vam lahko (in upamo, da vam bodo) pomagajo pri doseganju vaših kariernih ciljev in iskanju želene zaposlitve. Pri tem vam bo vedno koristilo, če delate na osebnem znamčenju in grajenju le tega. To lahko preprosto počnete na LinkedInu. Če se z njim še ne poznate vam priporočamo, da preizkusite omrežje in ustvarite optimiziran LinkedIn profil.

iskanje sluzbe

LinkedIn Jobs

Ker že omenili LinkedIn, lahko pogledamo še, kako vam lahko pomaga pri iskanju službe in kako ga lahko uporabite v svojo korist. LinkedIn platforma oziroma omrežje je v svoji osnovi namenjeno povezovanju na strokovnem in profesionalnem področju ter nivoju. Prav tako ima platforma integriran sistem za iskanje zaposlitev.

Torej s strani uporabnika in iskalca zaposlitve, omogoča pregled nad zaposlitvami in s strani podjetja ali osebe, ki zaposlitev nudi, možnost deljenja novih razpisov. Uporabniki (v vlogi iskalca) imajo možnost pregledati objavljjene razpise in se neposredno v akplikaciji prijaviti. Lastnik razpisa za delovno mesto lahko tako že kar v aplikaciji pregleda vašo prijavo in dokumente (CV, portfelj, …), ki ste jih priložili.

Več o tem, kako uporabiti LinkedIn kot del vaše strategije za iskanje nove zaposlitve, si lahko preberete tukaj.

Zaposlitveni portali

Zaposlitveni portali so zelo priljubljeni za uporabo in oglaševanje delovnih mest s strani velikih podjetij. Na portalih, kot je Mojedelo, Poiscidelo, deloglasnik in drugih, lahko iščete ustrezne delovne položje zase. Nimajo vsi portali vedno objavljenih vseh del, zato vam priporočamo, da sprotno pregledujete več portalov, na katerih iščete svojo novo priložnost.

Priporočila znancev

Po najbolj “analogni” metodi, lahko znance, prijatelje in družinske člane, povprašate, ali vedo za kakšno odprto pozicijo. Morda vam lahko kateri izmed njih pomaga in vas usmeri k odličnemu delovnemu mestu.

“Hladna” sporočila

Pojem vzet iz “cold emails”, s katerim se navezujemo na aktivnosti, ki so zelo podobne. Omenjen angleški izraz pogosto srečamo pri prodaji in tudi pri iskanju zaposlitve gre za neke vrste prodajo. Ni dovolj le, da si mi želimo zaposlitve, tudi delodajalec si nas more želeti. In včasih vam lahko koristi kakšen prodajni trik.

Pri hladnih sporočilih je to še toliko bolj pomembno, saj se jih lotimo, če opazimo, da ni odprtega delovnega mesta. V kolikor si resnično želite delati z določenim podjetjem, vas tudi to ne bo ustavilo. S hladnimi sporočili torej kontaktiramo podjetja, v katerih bi si želeli delati in vsakemu posebej premišljeno predstavite zakaj si želite tam delati.

Pri vseh aktivnostih, ki jih boste izvajali, vam lahko občutno koristi vaša osebna znamka. Če je še nimate oziroma na njej ne gradite, lahko s tem začnete danes. Ko definirate svoje silje pa boste le te in svojo vrednost, veliko lažje predtsvaljali bodočemu delodajalcu.

Poglejte še videoposnetek: Iskanje službe brez izkušenj >>> TUKAJ.

Srečno in uspešno vam želimo!