rast-trepalnic

Rast trepalnic? Mnoge ženske si želijo dolge in sijoče trepalnice.

Rast trepalnic? Si jo želite a nikakor ne dosežete? Ob dobri negi trepalnic to ne ostanejo le sanje, saj je z malo truda in s pravimi kozmetičnimi izdelki in orodji to realnost našega časa.

Želeli bi vam predstaviti, katere osnove morate upoštevati pri negi trepalnic in kateri lepotni izdelki vam lahko pomagajo. Za rast trepalnic je potrebno izbrati pravi serum ali katerega od naravnih olj za nego.

Če vedno iščete izdelke, ki jih lahko uporabite za optimalno nego za rast trepalnic, se splača preizkusiti tretma za nego trepalnic z ricinusovim oljem. Naravno domače zdravilo je pridobljeno iz ricinusovih semen in se lahko uporablja za različna področja. Poleg nege kože in las krepi trepalnice, ter je idealen za njihovo nego. Ricinusovo olje naj bi pozitivno vplivalo na lase in na rast trepalnic. Lahko bi rekli, da je to naravno sredstvo za podaljševanje trepalnic. Visokokakovostne sestavine krepijo vaše trepalnice, jih naredijo gostejše in močnejše.

 

Vendar sta osnova za pozitiven učinek za rast trepalnic redna uporaba in izbira kakovostnega olja. Naravno podaljševanje trepalnic s hladno stiskanim ricinusovim oljem zahteva malo potrpljenja, a se izplača. Podpira se rast trepalnic  in naraven izgled.

 

Kaj je treba upoštevati pri izbiri ricinusovega olja za rast trepalnic?

Obstajajo različne vrste ricinusovega olja, ker je olje resnično vsestransko. Izkazalo se je, da je hladno stiskano organsko ricinusovo olje idealno za nego in rast trepalnic.

 

Pazljivo preberite, kaj morate upoštevati pri nakupu ricinusovega olja za rast trepalnic.

Če želite kupiti ricinusovo olje, boste hitro ugotovili, da obstaja velika izbira proizvajalcev in variant.

Organsko ali ne? To je stvar osebne odločitve. Ekološko ricinusovo olje za rast trepalnic je seveda najbolj zdrava možnost in je še posebej priporočljivo, če ste precej občutljivi na kozmetične izdelke. Tukaj je zagotovljeno, da niso bile uporabljene kemične snovi, kar velja tudi za proces gojenja rastlin. Pesticidi so pogost vzrok alergijskih reakcij.

Sestavine: Najbolje je, če izberete izdelek, ki ne vsebuje dodatnih sestavin. To je potem 100% čisto olje za rast trepalnic. V nekaterih različicah obstaja tveganje, da so vključeni konzervansi. Prepričajte se, da to ne velja za kupljeno olje. V primerjavi ricinusovega olja lahko vidite izdelke, ki so res čisto olje.

Tekoče olje ali vosek? Hladno stiskano ricinusovo olje za rast trepalnic je običajno na voljo tudi v tekoči obliki. Če menite, da lahko bolje obvladate vosek, ga lahko filtrirate. Vendar pa ricinusovo olje na splošno ni povsem tekoče, ampak nekoliko bolj viskozno, kar olajša uporabo. Ni pomembno, če pride olje v stik z očmi, zato ne bodite pretirano previdni.

Prava embalaža: Da ricinusovo olje za rast trepalnic ne izgubi učinka, ni pomembno le pravilno shranjevanje. Tudi embalaža igra vlogo. Zato poskrbite, da bo olje dobavljeno v temni steklenici. Učinkovito zaščiteno pred UV sevanjem, ki bi sicer negativno vplivalo na komponente. Prepričajte se tudi, da je olje 100 % čisto in hladno stiskano.

 

Kako nanesti ricinusovo olje za rast trepalnic:

Svoje naravno podaljševanje trepalnic lahko podprete z ricinusovim oljem. Vendar je pomembno, da nanos izvedete pravilno. Posamezni koraki so podrobno opisani tukaj. Vzemite si čas in poskrbite, da boste res dobro očistili trepalnice. Le tako lahko olje prodre v strukturo dlak in okrepi vaše trepalnice.

Odstranite ličila in ostanke: krema ali podlaga, puder in maskara – seznam stvari, ki se lahko usedejo na trepalnice, je dolg. Mnogi od njih niti niso vidni. Še toliko bolj pomembno je, da trepalnice pravilno očistite. Uporabljajte le  združljive izdelke, kot je nevtralni odstranjevalec ličil. Drug pomemben nasvet je, da se izogibate uporabi vodoodporne maskare. Tudi če je obstojnost bistveno boljša, je čiščenje mnogo bolj zapleteno. Številne trepalnice se pod obremenitvijo zlomijo. Če želite zaščititi svoje trepalnice, je vodotopna maskara boljša izbira. Mimogrede, za čiščenje so primerni tudi posebni šamponi za trepalnice. Ti so še posebej priporočljivi, če imate umetne trepalnice.

Nanesite ricinusovo olje: Zdaj nanesite ricinusovo olje. Za to je najbolje uporabiti vatirano palčko ali posebno krtačko za trepalnice. Uporabite lahko tudi ščetko za trepalnice. Seveda je možno olje nanesti tudi s prsti. Poskrbite, da bodo vaše roke čiste, da vam umazanija ne  pride v oči.

Naj deluje: Olje mora zdaj začeti učinkovati. Zato je priporočljivo, da tretma izvedete zvečer in ga pustite na trepalnicah čez noč.

Odstranjevanje olja: Zadnji korak je, da ponovno odstranite olje iz oči in trepalnic. Ostanki lahko tvorijo majhen oljni film. Zjutraj je lahko vaš vid malo zamegljen. Zato uporabite kozmetični robček, ki ne pušča vlaken, in mlačno vodo ter potegnite po trepalnicah, da izperete ostanke olja.

👍 Nasvet: Tudi če se pojavi neželeni učinek, je treba vztrajati, z redno nego za rast trepalnic, z ricinusovim oljem. Redni nanos enkrat dnevno zagotavlja rast trepalnic, ki ostanejo močne in polne.

Ali se lahko pojavi alergijska reakcija?

Na splošno velja, da se ricinusovo olje za rast trepalnic zelo dobro prenaša. Seveda pa se še vedno lahko zgodi, da se pojavi alergijska reakcija. Zato je nujno, da kozmetične izdelke preizkusite, preden jih prvič uporabite.

 

Viri:

https://www.wimpernverlaengerung.org/wimpernpflege/

wikipedia