FAVN D.O.O. ZDRAVILNA MOČ ZELIŠČ – PREDSTAVITEV PODJETJA

Favn d.o.o. Zdravilna moč zelišč – Predstavitev podjetja

FAVN je specializirano podjetje za proizvodnjo in prodajo  kozmetičnih izdelkov. Družinsko podjetje v lasti družine Kovač deluje od leta 1985 z imenom in blagovno znamko FAVN.

FAVN izdelke se pripravlja po preizkušenih receptih in sodobnih postopkih tako, da se ohranja delovanje naravnih zdravilnih učinkovin. Pretežen del naravnih učinkovin predstavljajo sestavine naravnih in standardiziranih eteričnih olj. Izdelki so v obliki raztopin, gelov, mazil in krem. Neodvisno od količine so vsi izdelki ustrezno nadzorovani in v celoti pripravljeni po načelih dobre proizvodne prakse (GMP). Poleg proizvodnje lastnih izdelkov v podjetju Favn opravljajo tudi podjetniško svetovanje predvsem na področju razvoja kozmetičnih izdelkov. Možna je tudi proizvodnja manjših serij za blagovne znamke naročnikov (t.i. private labeling).

Kako že gre tista: »za vsako bolezen se najde zdravilna rož’ca, samo za ljubezen je ni…«. No, če z ljubeznijo nimate težav, potem vam do odličnega počutja pripomorejo le še zdravilne rožice in potem ste na konju. Zdravilno moč zelišč vam nudijo izdelki podjetja FAVN d.o.o., ki vam ga v nadaljevanju predstavljamo.

Ustanovitelj podjetja je gospod Štefan Kovač, po izobrazbi kemik, ki je z dejavnostjo pričel leta 1986 kot obrtnik oziroma kasneje samostojni podjetnik, leta 1990 pa je ustanovil tudi družbo FAVN d.o.o., ki je danes družinsko podjetje. Po upokojitvi pred nekaj leti je vodenje podjetja prepustil svoji soprogi, gospe Vesni, a sam je v podjetju seveda še vedno aktiven in nepogrešljiv del uigrane in prijetne ekipe. Vanjo sodi tudi sin Mihael, po izobrazbi univerzitetni diplomirani kemik, s katerim skupaj skrbita za razvoj in tehnični del proizvodnje. Pogodbeno s podjetjem sodeluje tudi hčerka Katja, ki skrbi za računovodstvo in finančno poslovanje firme. V podjetju je trenutno 5 redno zaposlenih, poleg družinskih članov še farmacevtska tehtnica, embalirka ter laborant, občasno pa se poslužujejo tudi študentskega servisa ali drugih pogodbenih zunanjih sodelavcev. Poslovne prostore imajo že od samega začetka v hiši na Pleteršnikovi ulici 28 v Ljubljani, ki so jo pred nekaj leti tudi temeljito obnovili in proizvodne prostore ustrezno prilagodili vsem tehničnim in varnostnim zahtevam.

Favn je ime podjetja in tudi blagovna znamka za izdelke narejene na osnovi zdravilnih zelišč. Danes sestavlja njihov izbor približno dvajset različnih vrst izdelkov, kot so npr: geli in mazila za masažo zoper razbolene mišice, različni balzami za nego kože in telesa, losioni za nego lasišča, kapljice za nego ustne votline, pripravki proti gripi, prehladu in slabemu počutju ter ekstrakti in eterična olja. Njihovi izdelki so na voljo v vseh lekarnah in drogerijah ali posebnih oddelkih blagovnic, prodajna mesta in vse izdelke pa zlahka najdete na njihovi spletni strani www.favn.si in na spletni strani www.zdravjenarava.si, kjer lahko vse izdelke tudi naročite po pošti.

Za vsakim izdelkom podjetja Favn d.o.o. stoji obsežna tehnična dokumentacija in priprava tega zahteva kar nekaj časa in predvsem znanja. Sicer pa so vsi izdelki narejeni po lekarniški metodi in pri tem je potrebno poudariti, da vendarle ne gre za masovno proizvodnjo in zato so izdelki narejeni z minimalno količino konzervansov, da naravne sestavine pridejo čimbolj do izraza. Konkurenčna prednost njihovih izdelkov je predvsem v cenovni dostopnosti, domačem znanju, kvaliteti in poznani blagovni znamki, ki je na našem trgu prisotna že dobrih dvajset let.