BIO-PHARMA D.O.O. ŽIVETI Z NARAVO – PREDSTAVITEV PODJETJA

Bio-pharma d.o.o. Živeti z naravo – Predstavitev podjetja

V osrčju neokrnjene narave na hribovitem območju nad mestom Idrija na Ledinski planoti v Ledinskih Krnicah, 800 m nadmorske višine, že od leta 1991 nastajajo naravni negovalni proizvodi in prehranska dopolnila iz zdravilnih rastlin družinskega podjetja BIO-PHARMA d.o.o..

Ustanovitelj in idejni vodja podjetja je bil Miodrag Gavrilovič, ing. farm., danes pa vse dejavnosti podjetja vodita sinova Miran in Drago. Družba ima svoj lasten laboratorij in arboretum, kjer vzgaja zdravilne rastline. Glavno vodilo poslovanja je slediti potrebam kupcev ter jim ponuditi proizvode, ki bodo temeljili na strokovnosti in kvaliteti.

Glavne dejavnost družbe obsega predvsem pripravo in trženje:
 Izvlečkov iz zdravilnih rastlin kot dodatek k prehrani
Negovalnih proizvodov za obraz in telo iz zdravilnih rastlin

Živeti z naravo!

Vse dosedanje civilizacije so poznale zdravilno moč pripravkov iz rastlin. Celo tako stari pisni viri, kot so egipčanski hieroglifi, biblija in zapiski kitajskih zeliščarjev, s številnimi natančnimi opisi, pričajo o razširjenosti uporabe zeliščnih pripravkov, ki jih daje narava in o tem, da je naravno okolje povsod ostalo do danes poglavitni vir zdravilnih snovi.

Človek kot celota telo, razum, čustva in duh – je del narave in je zato bolj dojemljiv za sprejemanje naravnih snovi kot pa za delovanje kemikalij. Naš razvoj je miljone let potekal v nenehnem stiku z rastlinami in s preostalim živim svetom. Pri številnih rastlinah včasih le težko ugotovimo, ali so »živilo« ali »zdravilo«.

HIPOKRAT (460 – 377 p.n.š) oče medicine je 400 let p.n.š rekel: »Vaša hrana naj bo zdravilo in vaša zdravila naj bodo hrana«.

Zdravilne rastline lahko učinkujejo na celoto ne le na določen sistem, torej delujejo sinergijsko. Celoten učinek zdravilnega zelišča je veliko večji kot vsota učinkovin njegovih sestavin. Če na rastline gledamo le kot na vir posameznih učinkovin, ne moremo videti njihove resnične moči, saj poleg tega, da vplivajo na telo, delujejo tudi na »življensko silo«, ki nam daje moč.

Človek je z okoljem povezan tako, kot so med sabo povezani posamezni deli telesa. Holistični (holos gr. cel ali celosten) pristop pri preučevanju in zdravljenju »bolezni« upošteva tudi družbeno in kulturno okolje. Torej preučuje vzorce bolnikovega mišlenja, obnašanja in dela ter njegovo kulturno okolje, saj prav tu večkrat tičijo bistveni vzroki za nastanek »bolezni«.

Zdravje pomeni:

  • biti odprt za kakršnokoli duhovnost, pa naj bo to sposobnost, da nas razveseli pogled na sončni zahod, da nas gane poezija, osreči otroški smeh ali da preprosto občutiomo veselje, ker živimo.
  • živeti zavestno in sproščeno čustveno življenje, ki je pogoj za notranje ravnovesje.
  • pozitivno misliti, saj smo, kar mislimo. Brez lastnega pogleda na svet je življenje le še čustveno propadanje.
  • kakovostno in zdravo se prehranjevati. Pomeni uživati naravno pridelano zdravo energijsko in uravnoteženo prehrano.

V družinskem podjetju Bio-pharma d.o.o. ostajajo zdravilne rastline iz neokrnjene narave glavni vir  človeku prijaznih končnih proizvodov v obliki:

  • negovalnih proizvodov za obraz in telo
  • prehranskih dopolnil

Linija naravnih proizvodov z uglednim in blagodejnim delovanjem bo tudi v bodoče pozitivno vplivala na raven kvalitete življenja s tem pa tudi na zdravje za katerega vsak sam nosi odgovornost in s tem vpliva na človeško dostojanstvo!