Veliki servis – ali veste, zakaj je pomemben?

Veliki servis (servis avta) – kaj vse se menja pri velikem servisu?

VELIKI SERVIS pomeni menjavo zobatega jermena in tudi ostalih izredno pomembnih delov vašega vozila, predvsem glede pogonskega sistem. Nujno ga morate opraviti, saj je glavni servis izjemno pomemben servis za vaše vozilo, zagotavlja vam namreč brezskrbno vožnjo na vseh poteh in kamorkoli se boste zaželeli zapeljati. Zaupamo vam lahko, da je zobati jermen pravi spremljevalec vašega vozila in se nenehno sooča z izjemno velikim in hudim naporom, saj opravlja izjemno težko in zahtevno delo, obrne se več kot tisočkrat na minuto in je ravno zaradi tega toliko bolj zahteven. Pri Porsche Inter Auto poskrbimo za vrhunski servis na vašem vozilu. Smo pooblaščen servis znamk Volkswagen, Audi, SEAT in Škoda in bomo za vaše vozilo poskrbeli z izjemno skrbnostjo do varne vožnje. Ob velikem servisu avto pregledamo in po predhodnem dogovoru zamenjamo tudi ostale elemente vozila. Za vozila VW, Audi, SEAT in Škoda, ki so starejša od štirih let, smo pripravili pa še posebej ugodne in poceni pakete za zamenjavo zobatega jermena in ostalih delov, le te se imenujejo varčevalni paket VEDNO VREDNO. (1)

Kaj vključuje Vedno vredno veliki servis?

 • originalni zobati jermen in originalna črpalka hladilne tekočine
 • originalni obati jermen komplet
 • vgradnjo zobatega jermena in menjava črpalke hladilne tekočine
 • 2-letno jamstvo na opravljeno delo
 • 2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele
 • asistenca Porsche Slovenija

Pooblaščeni servis – Porsche Inter Auto za visoko strokovnost

Pooblaščeni servis Porsche Inter Auto bo poskrbel za vrhunsko opravljen servis vašega vozila. Naši več kot le strokovno usposobljeni serviserji imajo za seboj dolgoletne izkušnje pri delu z vozili koncernskih znamk, uporabljajo le najnovejšo opremo, se redno strokovno izboražujejo in tako ves čas dopolnujejo znanje ter seveda tudi prisluhnejo željam strank. Naš cilj oziroma namen je tak, da si resnično prizadevamo in želimo, da vozilo služi svojemu namenu, vi pa, da se na cesti počutite varno. Ravno zato vam nudimo najbolj kakovostno storitev za veliki servis vašega avtomobila Volkswagen, Audi, SEAT in Škoda – pri servisiranju izključno uporabljamo le najbolj kvalitetne originalne nadomestne oziroma rezervne dele.

Veliki servis – kje ga lahko opravim? Ljubljana, Maribor in Koper

VELIKI SERVIS Ljubljana, Maribor in Koper – pooblaščeni servis za vozila Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda: vsekakor je velika prednost opravljanja velikega servisa na pooblaščenem servisu zagotovo vrhunska dveletna garancija na delo in seveda tudi na vgrajene dele. Ste recimo vedeli, da le originalni deli omogočajo natančno prileganje in so vrhunske (originalne) kakovosti? Zagotovimo vam lahko, da boste z opravljenim velikim servisom in daljšo življensko dobo vozila lahko varno in zanesljivo prevozili še veliko kilometrov. Ob servisu boste prejeli tudi asistenco mobilnosti, ki se dodatno podaljša z vsakim servisnim pregledom za še bolj vrhunska doživetja v vožnji in brezskrbne užitke.

Veliki servis lokacije:

VELIKI SERVIS
VELIKI SERVIS

Vas zanima, kje lahko opravite menjavo zobatega jermena? Preverite lokacije:

Porsche Inter Auto poslovalnice za veliki servis in menjavo jermena Znamke vozil
Porsche Ljubljana VW, Audi
Porsche Verovškova VW, Audi, SEAT, Škoda
Porsche Koper VW, Audi, Škoda
Porsche Maribor VW, Audi, Škoda
Porsche Ptujska cesta VW, Audi, Škoda

Veliki servis cena – Vedno vredno Varčevalni paketi

Ugoden veliki servis: za vozila starejša od štirih let smo pripravili akcijske Vedno vredno Varčevalne pakete. Le-ti so namenjeni vozilom, ki so starejša od štirih let in so zato cene še ugodnejše. V paketu je vključeno vse – komplet zobatega jermena in črpalke hladilne tekočine z vgradnjo in pripdajočo garnituro.

Znaki okvare zobatega jermena – menjava zobatega jermena

Ste vedeli, da lahko počen zobati jermen lahko povzroči poškodbe motorja? Menjava zobatega jermen je izjemno pomembna, zato ne odlašajte z menjavo.
Nujno in tudi velikega pomena je, da redno preverjate stanje vašega zobatega jermena! Z namenom, da bi zmanjšali tveganje za okvaro jermena, vam zelo priporočamo redne servisne preglede vašega avtomobila. Zavedati se morate, da je Pri številnih avtomobilih je pregled jermena del rednega servisnega pregleda. Po potrebi lahko strokovnjaki ponovno zategnejo jermen, lahko pa se na njem odkrijejo tudi razpoke. V takšnih primerih je potrebno predčasno zamenjati zobati jermen. Poškodovan jermen lahko povzroči večje poškodbe motorja. (2)

Zobati jermen – prepoznajte najpogostejše znaki okvare!

 • hrup
 • obrabljena tkanina v rebru
 • obraba zobnih bokov ali nalomljene površine ob vznožju zob in odrezani zobje
 • zobje in tkanina se ločijo od strukture
 • tekalne sledi na strani zob
 • razpoke na hrbtni strani
 • zobati jermen je raztrgan
 • okvarjene sistemske komponente
VELIKI SERVIS
VELIKI SERVIS

Ali sploh veste kdaj menjati zobati jermen?

Veliki servis servisni interval za menjavo jermena – kdaj menjati zobati jermen? Natančne podatke o menjavi zobatega jermena najdete v servisni knjižici vašega avtomobila. Poleg veliko prevoženih kilometrov imajo pomembno vlogo pri obrabi tudi starost zobatega jermena, visoka temperaturna nihanja in starost vozila, ki pozimi vplivajo na življenjsko dobo zobatega jermena. Največkrat je potrebno veliki servis opraviti med 100 in 200 tisoč kilometri. V primeru neopravljene menjave zobatega jermena, lahko pride do velikih poškodb motorja. (3)

VELIKI SERVIS
VELIKI SERVIS

Glavni servis – kaj moram vedeti?

Za vašo varnost opravite glavni servis: zobati jermen v vašem vozilu opravi v motorju zelo veliko obratov – kot če bi več kot šestrkrat obkrožili zemljo. Ne odlašajte z glavnim servisom in preprečili boste možne scenarije in okvare, ki bi se lahko zgodile tudi vašemu vozilu, v kolikor glavnega servisa ne boste opravili.

VELIKI SERVIS
VELIKI SERVIS

Strgan zobati jermen povzroči, da ventili udarijo ob bate – nastanejo lahko večje poškodbe oz. popolna okvara motorja vašega vozila. Več kot polovica okvar motorja pri starejših vozilih je posledica okvarjenega zobatega jermena. Nekakovostni zobati jermeni lahko popustijo, kar vodi do zdrsa jermena z napenjalcev, posledica tega pa je poškodba motorja. Zobati jermeni morajo tako pri mrazu kot tudi v vročih temperaturah vrtenje ročične gredi neprekinjeno prenašati na odmično gred. (4)

Servisni intervali menjave olja

Hitri redni/mali servis z menjavo olja: na vozilih VW (Volkswagen), Audi, SEAT in Škoda se redni oziroma mali servisni pregled z menjavo olja opravlja vsakih 15.000 km ali 30.000 km oziroma vsako leto, odvisno, kar nastopi prej. Četudi kilometrina ni dosežena, je potrebno zamenjati olje po enem letu. Menjava olja na koliko kilometrov – točen podatek najdete v servisni knjižici vašega vozila.

Izredno pomembno je, da se držite servisnih intervalov za menjavo olja, saj je to neke vrste zdravniški pregled za vozilo in že vnaprej preprečite morebitne nevšečnosti. Kdaj je potrebno opraviti menjavo, vas na to opozori vozilo, saj se prikaže opozorilo, da je potrebno opraviti menjavo olja. V kolikor pa že prej odkrijete, da je v motorju manjko olja ali opazite nenavaden hrup motorja, je priporočljivo, da dolijete olje in v čim krajšem času obiščete AVTOSERVIS.

VELIKI SERVIS
VELIKI SERVIS

 Menjava motornega olja – zakaj je pomembna?

Motorno olje je življenjska tekočina vsakega motorja in je del, ki se obrablja. Premalo olja, prestaro olje ali napačno motorno olje lahko v le nekaj sekundah popolnoma poškoduje motor. Izjemnega pomena je uporaba olja s pravilno specifikacijo in pa upoštevanje servisnih intervalov. V kolikor zamujate z menjavo olja, tvegate, da bo motor vašega jeklenega konjička imel opazno krajšo življenjsko dobo. Ko vam posveti lučka, nikar ne odlašajte z obiskom servisa, saj je takrat menjava prva in zelo pomembna odločitev.

Porsche Inter Auto d.o.o. je največji trgovec z novimi, rabljenimi in testnimi vozili znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT, Porsche v Sloveniji. Prav tako lahko pri Porsche Inter Auto opravite storitve registracije in uredite vse postopke s prijavo škode, saj je pogodbeni pooblaščeni servisni partner Zavarovalnice Triglav, Sava zavarovalnice, Allianz zavarovanja in Porsche Versicherungs AG podružnice v Sloveniji.

 • Porsche Ljubljana, Bravničarjeva ulica 5, tel.: +386 1 58 25 300
 • Porsche Verovškova, Verovškova 78, Ljubljana; tel.: + 386 1 53 03 600
 • Porsche Maribor, Šentiljska cesta 128a, Maribor; tel.: +386 2 65 40 300
 • Porsche Ptujska cesta, Ptujska cesta 150, Maribor; tel.: +386 5 61 16 500
 • Porsche Koper, Ankaranska cesta 10, Koper; tel.: +386 2 45 02 660