Ali moram kupiti posebna oblačila za dojenje?

Se zanimate za oblačila za dojenje?

Ste videli vse oglase za negovalno obleko? Lahko si mislite, da boste morali porabiti veliko denarja za posebna oblačila, vendar to ni res. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri odločanju, kaj res potrebujete. Začnimo s spodnjim perilom…..

Nedrčki za dojenje

Tu je velika skrivnost: nihče ne potrebuje modrca, če ga ne želi! Nič hudega se ne bo zgodilo vašim prsom, če vam je bolj všeč, da ga ne nosite. Vendar so nedrčki zelo priročni za držanje blazinic za nego, če ste nagnjeni k uhajanju.

Če se počutite bolj udobno, ko nosite modrc, počakajte do zadnjih nekaj tednov v nosečnosti, preden jih kupite, saj se bodo vaše prsi med nosečnostjo zelo spremenile ..

Matere, ki nosijo nedrčke, jih običajno potrebujejo v vsaj dveh velikostih. Ko se vaš otrok rodi, boste proizvedli majhne količine koncentriranega mleka, imenovanega kolostrum. V naslednjih 10 do 14 dneh bo kolostrum postopoma prešel v večje količine zrelega mleka. Mati narava pogosto predpostavlja, da boste dojili dvojčke, če ne trojčke! Večina mater najde svoje nedrčke v eni ali dveh velikostih, včasih tudi več.

Vaš dojenček bo uravnaval proizvodnjo mleka, saj boste pri odstranjevanju mleka pridelali le več mleka. Kmalu boste natančno določili količino mleka, ki ga potrebuje vaš otrok. Do takrat, ko so vaši dojenčki stari približno tri mesece, so številne matere spustile velikost skodelice in razmišljajo o novih nedrčkih.

Ali poskusite na različne nege dojenje, da bi dobili dober fit. Mehke bombažne skodelice so običajno najbolj udobne. Če res želite spodnje perilo, se prepričajte, da žice ne pritiskajo na stranice vaših prsi, saj lahko to povzroči zamašene kanale.

Mnoge matere kupujejo redne nedrčke v raztegljivih tkaninah, kot so bombažna pletiva. Za dojenje, potegnite navzdol trak tik nad ramo in nato potegnite navzdol skodelico. S tem se izognemo zabavam z zaprtjem dojenčkov in prihranimo veliko denarja.

Gornje obleke in majice za dojenje

Dva kosa obleke sta najlažja. Čeprav je v trgovinah veliko lepih negovalnih vrhov, ne potrebujete nobene obleke, da bi delovale diskretno. Samo dvignite rob zgornjega dela in vstavite otroka! Pleteni vrhovi delujejo še posebej dobro, ker se tako lepo prekrivajo.

Tukaj je še ena preprosta ideja, da prihranite denar – dvoslojni videz.

Najprej oblecite pleteno majico za dojenje – poljubno majico s kratkimi rokavi ali majico. V skrajnem primeru bo delovala tudi moška spodnja majica.

majice za dojenje

Z dvema zatičema označite dve mesti na srajci, eno približno tri centimetre nad levo bradavico, in eno približno tri centimetre pod vašo levo bradavico.
Ponovite na desni strani.
Snemite srajco in izrežite dve reži, vzdolžno, med nožicami. Pozor: ni šivanje kot pletene tkanine.
To majico lahko nosite pod katerim koli drugim vrhom. Če želite dojiti, dvignite zgornji sloj, tako da lahko dojite skozi reže na spodnji majici. Zabavajte se, ko jih v barvah premešate in se ujemate z vašimi vrhnjimi plasti!

Obleke, skakalke, spalne srajce in pidžame

Če imate izbiro, potem sta dva kosa obleke ali pidžame dovolj.
Poiščite obleke brez rokavov, skakalke in spalne srajce z odprtinami pod rokami ali globokimi rokavi, skozi katere lahko dojite. Nekatere trenutno modne obleke in spalne srajce imajo prerez ali raztegljiv izrez, ki jih lahko potegnete navzdol.

Jakne, jopice in šali

Če ste še vedno malo nervozni zaradi dojenja zunaj doma, so jakne, jopice in šali dobri za zaščito stranskega pogleda.

Ko pomislite, je zelo malo oblačil, ki jih morate kupiti za dojenčka. Te nasvete posredujte drugim doječim materam!

Dodatne nasvete za oblačila za nosečnice in za dojenje. lahko poiščete tudi na Caelle Blogu.