Zdravilne rastline proti zaprtju

Odrasli in otroci, ki so nagnjeni zaprtju, pogosto ne vedo, kaj bi storili, da bi se rešili te težave. Znano je, da se med divjimi rastlinami skriva veliko takih, ki imajo dobre odvajalne učinke in so koristne zdravilne rastline proti zaprtju. Gre za rastline, ki rastejo povsod, pogosto kot plevel na vrtu, na sosedovem travniku ali v mestnem parku.

Več informacij o zdravilnih rastlinah boste našli na: www.rozma.si

Zdravilne rastline proti zaprtju

Zdravilne rastline proti zaprtju rastejo povsod

Kdaj ste nazadnje jedli zmešanček – gre za smuti, poimenovan s slovensko tvorjenko? Kdaj ste si na zadnje pripravili juho zelene barve? Kdaj ste nazadnje pojedli nekaj zelenega? Vse to so prva vprašanja, ki si jih morate postaviti, če imate težave z zaprtjem.

Zdravilne rastline proti zaprtju so kopriva, lan, indijski trpotec, regrat, regačica in vrsta drugih. Kopriva je poleg tega, da deluje odvajalno, še nadvse zdravilna za notranje organe v telesu. Lahko jo pripravite na različne načine. Na primer v obliki smutijev, juh, nadevov in prilog. V primeru, da ji primešate semena lanu ali indijskega trpotca, bo učinek še toliko večji.

Zdravilne rastline proti zaprtju so vse zelene rastline, zato vam želimo danes predstaviti eno manj poznanih rastlin za solatne mešanice. To so kurja črevca ali zvezdica. Vsi, ki imate vrt, ste se z njo že srečali, saj je zelo pogost plevel v naših krajih. Ali ste jo uporabili v solatah, pa je že korak dlje. Je polna vitamina A in C, bogata je z minerali, tudi z magnezijem. Predvsem zanimiva pa je njena aroma. Ta spominja na mlado koruzo, je mila in prijetna za dodatek vsaki solati. Lahko jo pripravite tudi kot samostojno solato. Ima čudovito bele cvetove in raste tudi pozimi, ko večina drugih rastlin počiva. Razvije nešteto rumenkastih, drobnih semen, ki se učinkovito razširjajo po okolici in se zasejejo na golih tleh. Najraje imajo zapuščene vrtove (1).

Poiščite jo in uvrstite med vaše zdravilne rastline proti zaprtju.