Čiščenje in nega obraza – nega kože na obrazu

Zakaj čiščenje in nega obraza?

Čiščenje in nega obraza je potrebno vsak dan zvečer, vsaj enkrat na teden pa je obraz potrebno očistiti tudi globinsko. Priporočamo uporabo izdelkov naravnega izvora.

Pri večernem čiščenjem obraza najprej z oči odstranite make-up. Za to uporabite odstranjevalec ličil okrog oči. Po tem s pomočjo čistilnega sredstva (čistilno mleko ali čistilni gel) s kože obraza odstranite vse nečistoče, odmrle celice in odprete pore. Obraz sperite z mlačno vodo, nanesite plast tonika, seruma in zaščitne kreme.

Čiščenje in nega obraza
Redno čiščenje in nega obraza je prvi nujni in potrebni korak, ki nam pomaga do zdrave kože in njenega bolj sijočega videza.

 Čiščenje in nega obraza z mlekom in čistilnim gelom

Čistilno mleko odpre pore na obrazu. Vsebnost maščob pomaga odstraniti ličila in nečistoče z obraza. Ostanke odstranite z vlažno gobico ali sperete s toplo vodo.

Čistilni gel omogoča popolnejše čiščenje kože na obrazu: odpira pore in aktivno odstranjuje nečistoče s kože. Majhno količino gela nanesite na roko, pomešate z manjšo količino vode in si umijte obraz.

Preverite še: Naravna olja in masla

Globinsko temeljito čiščenje in nega obraza

Ciklus obnavljanja mlade kože je en mesec. Z leti se ta ciklus daljša in že pri 30. letu lahko opazimo prve gubice. Le-te so bolj vidne, če so na površini kože še odmrle celice. Z odstranjevanjem odmrlih celic je vaš obraz mlajši in bolj svež. Zato uporabljajte piling, maske ali organske kisline. Tako na površino pridejo zdrave mlade kožne celice, ki so tudi bolj dovzetne za hranilne snovi iz serumov in krem.

Zakaj pilingi? (1-2x/teden)

Z obraza najprej očistite make-up in nečistoče. Potem na mokro kožo (razen okoli oči) s krožnimi gibi nanesite piling. S pomočjo zrnc mehansko odstranite odmrle celice in pospešite prekrvavitev. Ostanke pilinga sperite z obilo tople vode. Nanesite masko ali tonik..

Zakaj maska? (1-2x/teden)

Za globinsko čiščenje obraza uporabite masko samostojno ali po pilingu. Maska kožo globinsko očisti, jo nahrani in pomiri. Če jo uporabite samostojno, z njo odstranite tudi odmrle celice. Vrsto maske izberite glede na vaš tip in starost kože. Masko izperite s toplo vodo ali jo zradirajte z obraza.

Zakaj kisline?

Lahko pa se namesto pilinga in maske odločite uporabiti 25% glikolno kislino. Čistilno-pomlajevalno terapijo izberite glede na letni čas, starost kože in težavo katero imate. 25% glikolno kislino in izdelke z njeno vsebnostjo uporabite zvečer jeseni ali pozimi oziroma ko vsaj en dan po uporabi niste izpostavljeni sončnim žarkom. Koža je po uporabi glikolne kisline popolnoma brez zaščite odmrlih celic in takojšnja izpostavljenost soncu bi povzročila globinske poškodbe kože in s tem izničenje fantastičnega učinka glikolne kisline. Glikolna kislina čudovito odstrani brazgotine, pege in strije. Slednje lahko odpravimo tudi z uporabo kreme. Odpira ogrce in mazolje, topi maščobo v njih in s tem prepreči njihov ponovni nastanek.

Uporaba glikolne kisline po 30. letu spodbuja obnavljanje kolagena in elastina, kar upočasni staranje. Pri mladih je primerna za izsušeno oziroma suho kožo ter problematično kožo.

Uporaba: 25% glikolno kislino nanesite na očiščen obraz (razen na predele okoli oči), pustite delovati 5-10 minut in jo skupaj z odmrlimi celicami zradirate s kože. Po tem kislino nevtralizirajte z nevtralizatorjem glikolne kisline in kožo sperite z vodo. Nanesite tonik, serum in jo zaščitite s kremo.

Zakaj uporabiti tonik?

Ko ste kožo očistili oziroma odstranili odmrle celice, nanesite tonik ki kožo osveži, zapre pore in ji povrne kislost. Tonik mora biti brez vsebnosti alkohola, ki izsušuje povrhnjico.

Zakaj uporabiti serum?

Po globinskem čiščenju in nanosu tonika kožo obilno nahranite z nanosom seruma in ji dodajte elemente, katere koža potrebuje oziroma jih krema ne bo vsebovala. Kožo zaščitite s kremo in pustite, da se vpije. Po 10 minutah odvečno kremo lahko popivnate in uporabite dekorativno kozmetiko.

Zakaj krema za obraz in krema za okrog oči?

Obraz je najbolj izpostavljen del telesa, ki ga ne zaščitite z oblačili. Zato ga morate vsako jutro pokriti s kremo, zvečer pa nahraniti in navlažiti.
Okrog oči uporabljajte kremo za okoli oči, da vam zaščiti in neguje tanko kožo podvrženo gubam. Krema tam tudi ostane in vam ne razmaže dekorativne kozmetike.

Zakaj je pomembna uporaba kreme ter čiščenje in nega obraza tudi za moške in otroke?

Moški imajo občutljivo kožo še toliko bolj zaradi britja in zato potrebujejo svojo negovalno kozmetiko pred in po britju. Otroška koža je zelo tanka, se hitro izsuši in je zelo občutljiva na zunanje vplive. Zato jo je potrebno po vsakem kopanju in vsako jutro zaščititi z oljem (npr. mandljevo olje) ali kremo, ki vsebuje dovolj maščob (npr. karitejevo maslo) in vlažilnih snovi.

Za nego obraza se lahko uporablja tudi globinsko čiščenje kar s pomočjo naravne gline.

Kakšna je zdrava prehrana in kaj potrebuje naše telo

Kakšna je zdrava prehrana, da zagotoviti vse potrebne, življenjsko pomembne hranilne snovi

Da je naša prehrana zdrava, mora vsebovati:

    • vitamine (najdemo jih predvsem v sadju in zelenjavi, pa tudi v maščobah),
    • minerale (so v sadju, zelenjavi, žitih, stročnicah, v mesu, ribah, jajcih, mleku in mlečnih izdelkih),
    • beljakovine rastlinskega in živalskega izvora (beljakovine rastlinskega izvora najdemo v soji, algah, oreških, žitaricah, stročnicah; beljakovine živalskega izvora pa v drobovini, ribah, školjkah, mehkužcih, v jajcih, ter v mleku in mlečnih izdelkih),
    • maščobe (živalskega izvora so v mesu, ribah, jajcih, mleku…; rastlinskega izvora pa v oljih in margarini),
    • kompleksni ogljikovi hidrati (so v žitaricah, gomoljih in stročnicah),
    • vlaknine (v sadju, zelenjavi, žitaricah stročnicah in različnih semenih).

Glejte še: Zakaj je potrebno uživati vitamine, aminokisline in minerale?

Kakšna je zdrava prehrana
Kakšna je zdrava prehrana? Nekaj sestavin zdravega obroka je prikazanih na fotografiji…

Kakšna morajo biti razmerja med hranilnimi snovmi v naši hrani?

            V vsakodnevni prehrani moramo našemu telesu zagotoviti 50-60% ogljikovih hidratov, približno 30% beljakovin in 15% maščob. Prehrana mora biti pestra, živila pa čim bolj sveža. Za naše telo je najbolje, da na dan zaužijemo 4 do 6 obrokov hrane. Prenajedanje in veliki obroki niso zdravi, morebitno pomanjkanje katere izmed naštetih sestavin, pa lahko nadomestimo z različnimi

prehranskimi dodatki

Kakšna je zdrava prehrana, da zaužita hrana zagotovi gorivo za delovanje našega telesa

      S hrano dobimo hranilne snovi, ki se v našem telesu porabljajo za energijo (iz ogljikovih hidratov in maščob) ter za tvorbo in obnavljanje celic (beljakovine). Vse kar pojemo in popijemo – beljakovine, ogljikovi hidrati, maščobe, razne pijače – se v našem telesu združi, zgori, obnovi, shrani ali pretvori glede na telesne potrebe.
      Če telesu priskrbimo več goriva kot ga porabi, se le-ta shrani v obliki maščobnih zalog
      Če jemo preveč, naše telo prekomerne količine hrane ne porabi, ampak jo shrani v obliki maščobnih zalog. S pravilno prehrano in zmanjšanjem količine zaužite hrane (predvsem sladkarij in maščob) lahko upočasnimo tvorbo nezaželene maščobe.
      Za lepšo postavo, boljše počutje, zdravje in samozavest pazite na prehrano in poskrbite za gibanje. S telesno aktivnostjo lahko preživite prosti čas nekoliko drugače, bolj razgibano in zanimivo.
    In še nekaj – ob športnem udejstvovanju lahko spoznate nove prijatelje!

Zakaj je potrebno uživati vitamine, minerale in aminokisline?

Spodaj je napisano zakaj je potrebno uživati vitamine.

Zakaj je potrebno uživati vitamine

  1. Prekomerni dokazi o potrebi po prehranskih dopolnilih

    Na svetovnem zasedanju o zemlji, leta 1992 so ugotovili, da je v današnji pridelovalni zemlji samo še 15% mineralov, ki so bili v njej še pred slabimi petdeset leti. Že samo po teh raziskavah je trava in ostale rastline, ki jo jedo živali, ter vso sadje in zelenjava, zelo osiromašeno z vitamini in minerali, in s tem tudi vsa naša hrana, ter posledično naša telesa. Da nadomestimo manjkajoče količine le teh, je jasno, zakaj je potrebno uživati vitamine, minerale, aminokisline in ostalo v obliki prehranskih dopolnil.

  2. Pozornost zbujajoči načini kmetovanja 

    Sadje in zelenjava se kultivira s pomočjo gnojil, pesticidov in velikokrat kontaminiranih odpadkov. Obira se prezgodaj in umetno dozoreva v hladilnicah, kjer je dodatno škropljeno, predelano, žarčeno in prekrito s strupenimi kemikalijami, da izboljšajo izgled in podaljšajo njihovo obstojnost na trgovskih policah. Nutrientska vrednost tovrstnega sadja in zelenjave je zato še dodatno vprašljiva.

     

  3. Zastrašujoče vzrejne metode za živino in drobnico 

    Govedina, perutnina in svinjina so polni antibiotikov, hormonov, steroidov, zdravil in strupenih kemikalij, za hitrejši zakol in povečano prirejo. Te substance se v naših telesih samo akumulirajo in ovirajo normalne procese v telesu. Ob tem sprožajo tudi nenormalne imunske reakcije in so pogosto kancerogene.

     

  4. Alarmantno povečanje nepravilnosti imunskega sistema

    Še nikoli ni bilo toliko alergij in rakastih obolenj kot v zadnjih desetletjih. Samo v zadnjih 5-ih letih se je število obolelih zaradi nepravilnosti imunskega sistema povečalo za več kot 200%.

     

  5. Divji življenjski slog 

    Stres, različni psihični pritiski, služba, finančne težave, kriminal, davki, ločitve in podobno – vse to nas oropa naše vitalne energije in izprazni že tako majhne zaloge nujno potrebnih. In prav to je vzrok, zakaj je potrebno uživati vitamine, minerale in ostale nutriente.

     

    ZAKAJ JE POTREBNO UŽIVATI VITAMINE
    V kolikor z redno prehrano svojemu telesu ne priskrbimo zadostne količine le teh, je potrebno uživati vitamine, minerale in aminokisline v obliki prehranskih dopolnil.
  6. Prekomerna teža

    Raziskave kažejo, da je približno 20% prebivalcev pri nas predebelih, do 50% pa jih ima povečano telesno težo. Vse to pa so glavni vzroki za številna srčna obolenja, sladkorno bolezen in nekatera rakasta obolenja. Nekateri prehrambeni dodatki vam lahko bistveno pripomorejo k izgubljanju odvečne telesne teže!

     

  7. Utrujenost in pomanjkanje energije 

    Zdravniki javljajo vedno večje število pacientov, ki se pritožujejo zaradi utrujenosti in pomanjkanjem energije, tako da je to postalo eden glavnih zdravstvenih problemov.

     

  8. Neredna prebava

    Zaprtje in zastoj odvajanja odpadnih produktov povzroča zastrupljanje vsakega organa v telesu in dela življenje neznosno. Redna prebava in izločanje sta nujno potrebna!

     

  9. Onesnaženost okolja 

    Zrak, ki ga vdihavamo ter voda, ki jo pijemo, sta vedno bolj onesnažena.

     

  10. Zloraba določenih substanc

    Prekomerno uživanje alkohola, kajenje cigaret in uživanje mamil imajo strašne stranske učinke. Zastrašujoče škodljivo je že zgolj pasivno kajenje oziroma vdihavanje cigaretnega dima.